Twee-factorenauthenticatie

Interieur museum (1)
Masterclass tijdens museum vakdagen
1 april 2018
Presentatie Security en Safety Things bij Automatic Signal
Presentatie intelligenter maken van camera’s
1 juni 2020

Twee-factorenauthenticatie

Biometrische kaartlezer, foto van TripleAVisualz (Pierre Jacobs)

Automatic Signal biedt organisaties die hun toegangsbeveiliging extra goed willen regelen een oplossing met de biometrische kaartlezer die twee-factorenauthenticatie vereist. De biometrische kaartlezer is ontworpen conform ‘privacy by design’ en te combineren met diverse toegangscontrolesystemen.

Bij twee-factorenauthenticatie worden twee verschillende manieren gecombineerd om aan te tonen dat de juiste persoon toegang verkrijgt. In dit geval een toegangspas in combinatie met een biometrisch gegeven, namelijk het unieke aderpatroon in een handpalm.

De oplossing is een snel en makkelijk in het dagelijks gebruik. De handpalm raakt de lezer niet zodat hygiëne gewaarborgd is. De eerste biometrische kaartlezers zijn al succesvol geïnstalleerd. 

SNELLE HERKENNING VAN UNIEK ADERPATROON


De oplossing maakt gebruik van de complexe en unieke kenmerken van de aderpatronen in de handpalmen van personen. De scanner gebruikt infraroodenergie waardoor het aderpatroon voor de ingebouwde camera zichtbaar is en herkend kan worden.

De pashouder houdt eerst zijn pas voor de lezer en daarna de handpalm voor een zogenaamde handpalmscanner. Optische en akoestische signalen zorgen ervoor dat de handpalm op de juiste manier voor de scanner wordt gehouden.

Het unieke aderpatroon van de handpalm wordt vergeleken met de opgeslagen gegevens in de toegangspas van de persoon. Bij een positieve match, wordt de deur vervolgens ontgrendeld op basis van ingestelde toegangsrechten voor de persoon. Binnen anderhalve seconde.

Biometrische personnsgegevens opgeslagen op de toegangspas

Het aderpatroon wordt op de kaart zelf opgeslagen en niet in een database. Daarmee beantwoordt de oplossing aan het ontwerpcriterium privacy by design van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Met de bijbehorende software is het ‘inleren’ en opslaan van een aderpatroon op de kaart een eenvoudige handeling.

Werken bij