Presentatie intelligenter maken van camera’s

Biometrische kaartlezer, foto van TripleAVisualz (Pierre Jacobs)
Twee-factorenauthenticatie
1 april 2020
Irisscanner
Proefopstelling irisscanner
4 juni 2020

Presentatie intelligenter maken van camera’s

Presentatie Security en Safety Things bij Automatic Signal

Security & Safety Things is een technische start-up met als missie het intelligenter gebruik maken van slimme camera’s. Het techbedrijf ontwikkelde een platform gebaseerd op Android Open Source Project (AOSP). Met het Security & Safety Things Operating System kunnen ontwikkelaars programma’s (apps) maken die voor meerdere cameramerken geschikt zijn. 

Omdat Automatic Signal veel belangstelling heeft voor nieuwe en innovatieve beveiligingstechnieken, kwam André Bos van Security & Safety Things langs om een presentatie te geven over het platform. 

Een van de voordelen van dit platform is de schaalbaarheid: van een appje voor één enkele camera tot honderden camera’s tegelijk. En is de app niet meer nodig? Dan verwijder je hem van de camera.

Het gaat dan bijvoorbeeld om apps om kentekens te herkennen, te tellen hoeveel mensen er zich in een ruimte bevinden of als hulp bij het orderpicken in een magazijn. De vragen uit de markt leiden tot de ontwikkeling van nieuwe apps. In de Application Store van Security & Safety Things zijn inmiddels enkele tientallen apps te vinden.

Doordat open-sourcesoftware wordt gebruikt, zijn de apps merkonafhankelijk. Vanaf juli 2021 komen de eerste camera’s op de markt die gebruik maken van het Security & Safety Things Operating System.

Werken bij