Partnership met Fortecho Solutions

Nieuwsbericht over certificaat MVO-Prestatieladder
MVO-Prestatieladder behaald
1 februari 2023
Zeven ondernemers op de beurs in de stand van Kracht van Samenwerking.
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2023
9 juni 2023

Partnership met Fortecho Solutions

Mensen in een museum (foto iSAW via Pixabay)

Automatic Signal is een partnership aangegaan met kunstwerkbeveiligingspecialist Fortecho Solutions. Beide ondernemingen hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de beveiliging van musea en kunstvoorwerpen. Om museale klanten nog beter te kunnen bedienen, lag een samenwerking voor de hand.

Automatic Signal staat in de museumwereld bekend om de gebouw- en toegangsbeveiliging. Om kunstvoorwerpen tegen diefstal te beveiligen, past de onderneming sinds jaar en dag het eigen systeem GuartNet toe. Als het daarmee beveiligde voorwerp wordt aangeraakt, is een alarmerend geluid hoorbaar op zaal en wordt een signaal doorgestuurd naar de meldkamer.
Fortecho Solutions biedt mogelijkheden voor zowel beveiliging als beheer van een kunstcollectie, met sensoren die naast bewegingsdetectie ook temperatuur, licht en luchtvochtigheid kunnen registreren.

Algemeen directeur van Automatic Signal Paul de Hont: ‘Met de aanvullende sensortechnieken van Fortecho bieden we onze klanten een meerwaarde. Nu kunnen we kunstwerken niet alleen beveiligen tegen diefstal, maar ook tegen bijvoorbeeld een onbedoelde stijging van de luchtvochtigheid. Als die boven een bepaalde drempelwaarde uitkomt, wordt een signaal doorgegeven aan het securitymanagementsysteem en kan direct worden ingegrepen. Daarnaast beschikt Fortecho over veldcomponenten die onzichtbaar in lades kunnen worden geplaatst waarin zich bijvoorbeeld lichtgevoelige objecten bevinden’.

Commercieel directeur van Fortecho Solutions Bart Miller: ‘De samenwerking met Automatic Signal versterkt de aanwezigheid van Fortecho in Europa en voegt aanzienlijke waarde toe aan alle bestaande en nieuwe klanten in Nederland. De naam Automatic Signal wordt al vele jaren geassocieerd met expertise op het gebied van beveiligingssystemen en in combinatie met onze eigen 25 jaar museumervaring kunnen we ook samen de Nederlandse culturele instellingen van dienst te zijn.’

De samenwerking heeft al geresulteerd in een eerste project.

Werken bij