Musea

Technische beveiliging voor musea

Het beveiligen van musea is een bijzondere tak van sport. De collecties dienen toegankelijk te zijn voor bezoekers maar ze moeten wel adequaat worden beschermd. Een spanningsveld dat vraagt om specifieke beveiligingsoplossingen. 

Automatic Signal heeft zich van oudsher gespecialiseerd in het realiseren van die museale beveiligingsoplossingen, waarbij het vaak de kunst is om de beveiliging zo onzichtbaar mogelijk te laten zijn. Zo is er zelfs een museum waarbij de kaartlezers van het toegangscontrolesysteem in de wanden zijn weggewerkt. 

Guartnet

Speciaal voor het beveiligen van kunstobjecten ontwikkelden we het detectiesysteem Guartnet.

Guartnet is een systeem om kunst- en andere objecten continu en onzichtbaar te bewaken en monitoren. Zodra een bezoeker het object aanraakt of beweegt, wordt alarm gegeven. Guartnet is een draadloos netwerk van kleine sensoren die met elkaar en met een centraal beheerstation zijn verbonden. De sensoren zitten in kleine compacte doosjes, de Guartnodes, die niet zichtbaar en niet destructief aan of in een object worden geplaatst.

Autonoom of geïntegreerd toepasbaar

De sensoren zijn gevoelig voor de trillingen die ontstaan wanneer het object wordt bewogen of aangeraakt. Er wordt een signaal verzonden naar het centraal beheerstation, de Guartserver, die alle relevante informatie op een scherm toont ter verdere afhandeling. Bij het object zelf kan een akoestisch signaal worden gegeven als waarschuwing. Guartnet functioneert als een autonoom systeem maar kan ook worden geïntegreerd in het security- of gebouwmanagementsysteem van het museum. Het is mogelijk om Guartnet via internet te beheren.

Ook als tijdelijke oplossing te huur

Guartnet kan ook worden gehuurd als tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld als er een tijdelijke expositie is waarvoor extra beveiliging nodig is.

Wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden voor technische beveiliging van musea of bent u specifiek geïnteresseerd in de mogelijkheden van Guartnet? Neem dan a.u.b. contact met ons op.