Musea

Technische beveiliging voor musea

 

 

 

 

 

 

Het beveiligen van musea is een bijzondere tak van sport. De collecties dienen natuurlijk toegankelijk te zijn voor de bezoekers maar ze moeten wel adequaat worden beschermd!
Dit vraagt om specifieke organisatorische en technische oplossingen.

Automatic Signal heeft zich van oudsher gespecialiseerd in het realiseren van beveiligings-
oplossingen voor musea. Denk aan inbraaksignalering, camerasystemen en brandbeveiliging. Speciaal voor het beveiligen van kunstobjecten ontwikkelden we het detectiesysteem GuArtNet.

GuArtNet

GuArtNet is een systeem om kunst- en andere objecten continu en onzichtbaar te bewaken en monitoren. Zodra een bezoeker het object aanraakt of beweegt, wordt alarm gegeven. GuArtNet is een draadloos netwerk van kleine sensoren die met elkaar en met een centraal beheerstation zijn verbonden. De sensoren zitten in kleine compacte doosjes, de GuArtnodes, die niet zichtbaar en niet destructief aan of in een object worden geplaatst.

De sensoren zijn gevoelig voor de trillingen die ontstaan wanneer het object wordt bewogen of aangeraakt. Er wordt een signaal verzonden naar het centraal beheerstation, de GuArtserver, dat alle relevante informatie op een scherm toont ter verdere afhandeling. Bij het object zelf kan een akoestisch signaal worden gegeven als waarschuwing. GuArtNet functioneert als een autonoom systeem maar kan ook worden geïntegreerd in het security- of gebouwmanagementsysteem van het museum. Het is mogelijk om GuArtNet via internet te beheren.

Wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden voor technische beveiliging van musea of GuArtNet? Neem dan a.u.b. contact met ons op.