Particulieren

Particulieren maken al tientallen jaren een belangrijk deel uit van de klantenkring van Automatic Signal. Denk aan:

  • Huiseigenaren die op eigen initiatief preventief beveiligingsmaatregelen willen laten treffen.
  • Mensen die een nare ervaring hebben opgedaan met inbrekers.
  • Personen die hiertoe door hun werkgever of verzekeraar worden verplicht.

Veiligheid en comfort

Een absolute voorwaarde bij het ontwerp van een beveiligingsinstallatie voor een woonhuis is dat deze niet alleen veiligheid maar ook comfort biedt en natuurlijk dat het systeem makkelijk is te bedienen. Belangrijk is dat de bewoners zich door aanwezigheid van de installatie prettig en veilig voelen en natuurlijk dat deze betrouwbaar functioneert. Automatic Signal is gespecialiseerd in het installeren van beveiligingssystemen die vrijwel niet zichtbaar zijn.

Aan de filosofie over de manier waarop woonhuizen en bewoners het beste kunnen worden beveiligd, is overigens in al die jaren niet veel veranderd. Het belangrijkste is nog steeds het buitenhouden van indringers door ze zo vroeg mogelijk te signaleren en ze zo snel mogelijk - bij voorkeur met veel lawaai en/of licht - te verjagen. In hoeverre dit in de praktijk uitvoerbaar is, hangt natuurlijk helemaal af van de situatie op locatie. Voor een appartement of rijtjeswoning zijn andere maatregelen en oplossingen nodig dan voor een vrijstaande woning of een villa in het buitengebied.

Evenwicht in beveiligingsmaatregelen

De kennis en ervaring van Automatic Signal zit hem onder meer in het vinden van het juiste evenwicht tussen organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Onder elektronische maatregelen verstaan wij inbraak-, onraad- en brandalarminstallaties, camerabeveiliging, toegangsbeveiliging en intercom. Bouwkundige maatregelen omvatten bijvoorbeeld hang- en sluitwerk, rolluiken of een zogenaamde strongroom (een extra beveiligde ruimte).

Automatic Signal heeft talloze klantspecifieke beveiligingsinstallaties gerealiseerd - waarvan een groot deel bij particuliere klanten - die vaak al jarenlang betrouwbaar functioneren. De kennis en ervaring die we daarbij hebben opgebouwd, zetten we ook graag voor u in.

Wilt zich (overigens geheel vrijblijvend) door ons laten adviseren? Neem dan contact op met Automatic Signal.

Privacy bij toepassing camerasystemen 

Bij het toepassen van een camerabeveiligingssysteem moet natuurlijk rekening worden gehouden met de privacy van personen. Voor een videocamerabewakingssysteem voor zogenaamd ‘persoonlijk of huishoudelijk gebruik’ zijn dit de voornaamste eisen:

  • De camera’s zijn alleen in en op uw eigen pand en/of terrein gericht, niet op de openbare weg of aanpalend terrein.
  • Opgenomen beelden mogen niet openbaar worden gedeeld.