Geschiedenis

De geschiedenis van Automatic Signal begint in september 1957. Henk de Hont richt zijn eigen technisch beveiligingsbedrijf op en neemt zijn intrek op de zolder boven drankenhandel en distilleerderij Van Wees in de Driehoekstraat in Amsterdam. Er zijn nog niet veel beveiligingsproducten op de markt en Henk ontwerpt en fabriceert daarom veel specialistische producten zelf, waaronder contacten. Overigens, dit ambachtelijke karakter zit nog steeds in de genen van Automatic Signal: veel complexe installaties zijn maatwerk en in de eigen werkplaats worden nog altijd vernieuwende producten geëngineerd en vervaardigd.

Van Amsterdam naar Rijsenhout

De klantenkring bestaat in de eerste jaren na de oprichting vooral uit juweliers maar al snel wordt Automatic Signal ook door andere bedrijven ingeschakeld. De zolder is al gauw te krap en het bedrijf verhuist naar de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam. Henk heeft inmiddels personeel in dienst om de groeiende stroom opdrachten aan te kunnen. Wanneer het bedrijf 11 medewerkers telt, is de tijd rijp voor een echt grotere behuizing. Deze wordt in 1968 gevonden in een huurpand aan de Jolweg in Rijsenhout. Vanuit Rijsenhout is Automatic Signal in heel Nederland actief voor bedrijven, instellingen, particulieren en de overheid. 

Op een gegeven moment komt het stuk grond tegenover de Jolweg, aan de Boeierstraat, braak te liggen. Een uitgelezen kans voor Henk de Hont om een eigen bedrijfspand te realiseren. In 1982 vindt de feestelijke opening plaats en sindsdien is de onderneming nog altijd te vinden aan Boeierstraat 3. In 1995 wordt de directie uitgebreid met Kees van de Woestijne. Kees begon in 1981 als verkoper en in zijn nieuwe functie richt hij zich dan ook voornamelijk op de commerciële aspecten van het beveiligingsbedrijf. 

Tweede generatie

De beveiligingstechniek ontwikkelt zich intussen razendsnel en er komen steeds meer en grote bedrijven op dit vakgebied bij. Automatic Signal weet zijn marktaandeel echter te behouden en zelfs uit te breiden. De onderneming realiseert grote en prestigieuze projecten voor onder meer overheid, banken en andere toonaangevende organisaties. Maar de persoonlijke benadering en het innovatieve karakter trekt ook veel particulieren aan en kleinschalige projecten. In 1998 trekt Henk de Hont zich terug uit de dagelijkse leiding van het bedrijf. Zijn zoon Paul de Hont, die al vanaf 1986 in het bedrijf werkt, neemt het directiestokje over.

Familiebedrijf Automatic Signal is uitgegroeid tot een onderneming met een grote en gevarieerde klantenkring. Met veel klanten bestaat al jarenlang een goede relatie. Kwaliteit, kennis en kunde van alle medewerkers maakt Automatic Signal tot een technisch beveiligingsbedrijf dat met trots kan terugkijken op het verleden en dat klaar is voor de toekomst.