Samenwerking Automatic Signal en Fortecho Solutions

Bezoekers in een museum (foto Stefan Schweihofer via Pixabay)Maart  2023 - Automatic Signal is een partnership aangegaan met kunstwerkbeveiligingspecialist Fortecho Solutions. Beide ondernemingen hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de beveiliging van musea en kunstvoorwerpen. Om museale klanten nog beter te kunnen bedienen, lag een samenwerking voor de hand. 

Automatic Signal staat in de museumwereld bekend om de gebouw- en toegangsbeveiliging. Om kunstvoorwerpen tegen diefstal te beveiligen, past de onderneming sinds jaar en dag het eigen systeem GuartNet toe. Als het daarmee beveiligde voorwerp wordt aangeraakt, is een alarmerend geluid hoorbaar op zaal en wordt een signaal doorgestuurd naar de meldkamer.

Fortecho Solutions biedt mogelijkheden voor zowel beveiliging als beheer van een kunstcollectie, met sensoren die naast bewegingsdetectie ook temperatuur, licht en luchtvochtigheid kunnen registreren.

Lees meer

MVO-Prestatieladder behaald

Certificaat MVO-Prestatieladder

Februari 2023 - Automatic Signal heeft het certificaat MVO-Prestatieladder op niveau 3 behaald. Daarmee toont de onderneming aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een betekenisvolle rol speelt in de bedrijfsvoering. Het mvo-managementsysteem is onlangs door een onafhankelijk bureau gecertificeerd na een uitgebreide audit.

Algemeen directeur Paul de Hont: ‘Dit certificaat is zowel richting onze klanten als ook richting onze eigen medewerkers de bevestiging dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er kan nu ook zichtbaar worden aangetoond dat wij bij het realiseren van onze diensten aandacht besteden aan mvo-onderwerpen zoals duurzaamheid, werkomstandigheden en CO2-uitstoot en welke keuzes wij daarbij maken.’

Voor de onderneming gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen over meer dan alleen de P van Planet. Gekozen is voor de MVO-Prestatieladder omdat deze een breed scala aan thema’s omvat, ook op het gebied van People en Prosperity/Profit. Zo wordt er bijvoorbeeld veel aandacht geschonken aan opleidingen, gezondheid en de lokale economie.

ISO 27001

Certificaat ISO 27001

December 2022 - We zijn er trots op dat Automatic Signal is gecertificeerd voor ISO 270001, de norm voor een managementsysteem voor informatiebeveiliging!

Sneak preview

Foto's sneak preview Depot Boijmans

November 2021 - Zaterdag 6 november open voor publiek, maar eerder die week was er al een sneak preview van Het Depot (museum Boijmans van Beuningen) in Rotterdam. Trots dat we hieraan mochten meewerken. 

Inbraakdetectie op daken is een vak apart

Juli 2021 - In Beveiligingnieuws.nl staat een artikel waarin engineer Donny de Kruijf van Automatic Signal aan het woord komt over het detecteren van inbraken via het dak. Bij inbraakdetectie gaat veel aandacht uit naar gevels. Aan daken wordt vaak minder tijd en energie besteed. Onterecht, volgens de engineer. In het artikel wordt onder meer de oplossing met de toepassing van twee LiDAR-laserdetectoren genoemd.
De detectoren bewaken, behalve het dak, ook elkaar. Met LiDAR-technologie wordt de afstand tussen het object en de detector bepaald met laserpulsen.
Er is een camera bijgeplaatst om een alarm direct met videoverificatie door de meldkamer te kunnen laten verifiëren. Dit zorgt er tevens voor dat nodeloos alarm van bijvoorbeeld sneeuwval of grote vogels op het dak wordt voorkomen.

Politie wijzigt opvolging alarm overvalknop per 1 juli 2021

Juli 2021 - De werkwijze van de politie rondom de overvaldrukknop is veranderd per 1 juli 2021. Voorheen rukte de politie direct uit als op de overvalknop werd gedrukt. Maar vanaf 1 juli komt de politie pas als het elektronisch alarm met de overvalknop is 'geverifieerd’. Dat betekent dat er op een andere manier moet zijn vastgesteld dat er inderdaad echt sprake is van een overvalmelding.

Lees meer

3D-oplossing: vandaalbestendige kap voor paslezer

Vandaalbestendige, hufterproof  paslezer 3D-geprintApril 2021 - Een van onze klanten bezit panden die helaas nog wel eens het doelwit zijn van vandalen. In het verleden zijn de paslezers met bruut geweld van de buitenmuren gehaald. De oplossing om de paslezers te beschermen, is bedacht in samenwerking met Cad2Reality. Dit is een specialist op het gebied van 3D-printen, gevestigd in Kudelstaart.

Met behulp van 3D-printtechnieken is een harde kap met verzonken schroefgaten geproduceerd, die over de lezer kan worden geplaatst. Dit maatwerk zorgt voor een goede bescherming van de paslezers. De samenwerking leverde inmiddels ook een 3D-maatwerkoplossing op voor een nette bevestiging van lasdozen.

Hoe zet je biometrie in als het om beveiliging gaat?

Februari 2021 - In Beveiligingnieuws.nl is een interview met senior security consultant Wijnand van Loon en senior engineer Arjan van der Poel gepubliceerd. Ze zijn geïnterviewd over de factoren waarmee rekening gehouden moet worden als men gebruik wil maken van biometrische oplossingen. Het complete artikel is hier te vinden of klik op Lees Meer.

Lees meer

Kennissessie over biometrische beveiligingsoplossingen

November 2020 - Aan het begin van de maand zond Automatic Signal een exclusieve online kennissessie uit. Het onderwerp  - biometrische beveiligingsoplossingen'- werd van diverse kanten belicht: de privacyaspecten kwamen aan bod, en natuurlijk ook de techniek. Een- of tweetrapsverificatie? Waar sla je de gegevens op? Mag je biometrische beveiliging altijd toepassen? Sommige vragen waren van tevoren door genodigden ingestuurd, andere werden live tijdens de uitzending gesteld via een whatsappnummer.

Lees meer

Week van de MKI: online lunch break met Paul de Hont

September 2020 - Van 21 tot en met 25 september vond de Week van de MKI* plaats, georganiseerd door het FME**. Het programma was volledig online. FME-leden konden zich opgeven voor workshops en dagelijks deelde een mki-ondernemer een innovatief verhaal tijdens de Lunch Break met een (digitaal) kijkje in de keuken. 

Op 24 september was directeur Paul de Hont die ondernemer. Hij vertelde over de manier waarop Automatic Signal de SAVE-bedrijfscultuur verankert in de organisatie, om zo betrokken teams te creëren. Paul ging in op de visie achter SAVE en reikte ook praktische handvatten aan. Ook beantwoorde hij vragen die online gesteld werden.

*MKI staat voor Middelgrote en Kleine Industrie. ** FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.

Integratie van GuArtNet in Genetec Security Center

Augustus 2020 - Sinds kort is het mogelijk om Guartnet Objectmonitoring & Aanraakdetectie naadloos te integreren in het Video Management Systeem (VMS) van Genetec. Hiermee wordt het mogelijk om alle alarmen vanuit Guartnet af te handelen in het Genetec Security Center.

Guartnet is ontwikkeld om kunstobjecten continu te kunnen beschermen, bewaken en te volgen. Het is een draadloos netwerk dat bestaat uit kleine, autonome, energiezuinige alarmactiverende nodes die op een niet-destructieve manier aan of op een kunstvoorwerp worden aangebracht. 

Guartnet en Genetec Security Center

Proefopstelling irisscanner

Proefopstelling irisscanner in combinatie met toegangscontroleJuli 2020 - In de Securoom (showroom) van Automatic Signal hangt sinds deze maand een proefopstelling van een irisscanner in combinatie met toegangscontrole. De proefopstelling is gemaakt voor een klant die nu al gebruikmaakt van vingerlezers voor toegangscontrole, maar die wil weten of de irisscanner daarvoor een goed alternatief is. Met deze oplossing is het mogelijk om contactloos personen te identificeren en toegang te verlenen tot een pand of tot bepaalde ruimten.

Opdracht voor technische beveiligingssystemen Waternet

WaterdruppelJuli 2020 - Waternet heeft een uitgebreide aanbesteding gehouden voor de beveiligingssystemen op diverse locaties. Kwaliteit was daarbij een belangrijk gunningscriterium. Onlangs is deze opdracht definitief gegund aan Automatic Signal. Het betreft een meerjarige raamovereenkomst voor zowel de realisatie als het onderhoud van inbraak- en toegangscontrolesystemen. Meteen na de gunning is een vast ‘Waternetteam’ gestart met de uitvoering van het contract. Waternet verzorgt het drinkwater voor de gemeente Amsterdam, het afvalwater voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het watersysteem voor AGV Assets.
(Foto: Rony Michaud)

Presentatie over het intelligenter maken van camera's

Juni 2020 - Security & Safety Things is een technische start-up met als missie het intelligenter gebruik maken van slimme camera’s. Het techbedrijf ontwikkelde een platform gebaseerd op Android Open Source Project (AOSP). Met het Security & Safety Things Operating System kunnen ontwikkelaars programma’s (apps) maken die voor meerdere cameramerken geschikt zijn. 

Omdat Automatic Signal veel belangstelling heeft voor nieuwe en innovatieve beveiligingstechnieken, kwam André Bos van Security & Safety Things langs om een presentatie te geven over het platform. 

Lees meer

Twee-factorenauthenticatie voor serieuze toegangsbeveiliging

April 2020 - Automatic Signal biedt organisaties die hun toegangsbeveiliging extra goed willen regelen een oplossing met de biometrische kaartlezer die twee-factorenauthenticatie vereist. De biometrische kaartlezer is ontworpen conform 'privacy by design' en te combineren met diverse toegangscontrolesystemen.

Bij twee-factorenauthenticatie worden twee verschillende manieren gecombineerd om aan te tonen dat de juiste persoon toegang verkrijgt. In dit geval een toegangspas in combinatie met een biometrisch gegeven, namelijk het unieke aderpatroon in een handpalm.

De oplossing is een snel en makkelijk in het dagelijks gebruik. De handpalm raakt de lezer niet zodat hygiëne gewaarborgd is. De eerste biometrische kaartlezers zijn al succesvol geïnstalleerd. 

Lees meer

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2020

Februari 2020 - Op 29, 30 en 31 januari 2020 was Automatic Signal weer te vinden op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. In stand A12 werden bezoekers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technische beveiliging. Senior security specialist Wijnand van Loon hield een lezing tijdens de Vakbeurs.  

Lees meer

Ondertekening contract met Geldmaat

Ondertekening contract Geldmaat

November 2019 - Automatic Signal is een van de partijen die het preventief en correctief onderhoud gaat uitvoeren aan de inbraakalarminstallaties van de geldautomaten die Geldmaat in beheer heeft. Zo helpen we mee aan het voor iedereen veilig en toegankelijk houden van de ‘flappentappen’.

Daartoe werd op 4 november jl. op het kantoor van Geldmaat een dienstverleningsovereenkomst getekend. Op de foto van links naar rechts: de heer W.F. Kwakkel (CEO Geldmaat), de heer C.W. van de Woestijne (Commercieel directeur Automatic Signal) en de heer E. Severijnen (CIO Geldmaat).

In 2019 en 2020 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank langzaamaan plaats voor de gele geldautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.

Lezing Spot op de Werkomgeving

September 2019 - Senior security specialist Wijnand van Loon hield op uitnodiging een korte lezing tijdens de eendaagse beurs Spot op de Werkomgeving in Den Bosch op 12 september. Aan de orde kwamen onder meer de vernieuwde VRKI en waar de verschillen met de oude versie zaten, de werkelijke reden van technische beveiliging en de OBE-maatregelen. 

Genetec Certified Partner

Juli 2019 - Automatic Signal maakt sinds kort deel uit van het Genetec Channel Partner Program 2019 - 2020. Als officiële Genetec Certified Partner onderscheiden we ons ten opzichte van andere partijen als 'zeer ervaren' op het gebied van Genetc-installaties.

ZZP-middag

Bijeenkomst met ZZP'ers die voor Automatic Signal werken

Mei 2019 - Als ZZP'er voor ons werken, betekent dat je 'part of the family' bent. Daarom vond op 14 mei een speciale middag plaats waarin de zelfstandige ondernemers nader kennismaakten met ons bedrijfsprincipe SAVE, gevolgd door een gezellige borrel. ZZP'ers: bedankt voor jullie deelname!

Training Genetec Omnicast

Medewerkers van Automatic Signal volgen een tweedaagse training Genetec Omnicast

Mei 2019 - Medewerkers van Automatic Signal volgen in mei 2019 een tweedaagse officiële training Genetec Omnicast. Zo verdiepen zij hun kennis en blijven ze breed inzetbaar. Genetec is een van de Security Management Systemen die Automatic Signal toepast. Genetec verbindt IP-bewakingssystemen binnen één intuïtieve interface. 

Bezoek leden Probus

Leden van Probus bezoeken Automatic Signal

Maart 2019 - Leden van Probus brachten dinsdag 19 maart een bezoek aan Automatic Signal. Tijdens de presentatie werden veel vragen gesteld. Dat zorgde voor een leuke en geanimeerde ochtend.

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2019

Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer 2019

Januari 2019 - Voor de derde keer staat Automatic Signal op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. Net als in voorgaande jaren doen we dat onder de vlag van krachtvansamenwerking.nl, een groep ondernemers die gelooft in de kracht van netwerken en samenwerken. We verwelkomen u op 23, 24 of 25 januari graag in onze stand A14!

Op de beurs tonen we een demo van Bosch security camera's in combinatie met Genetec videobewaking.  

Nieuw dit jaar is dat onze senior security consultant, Wijnand van Loon, een lezing houdt over de échte doelstelling van beveiliging. De lezing wordt twee keer gegeven: op 23 januari om 12.30 uur en op 24 januari om 11.30 uur. 

De toegang tot de Vakbeurs is gratis, wel is registratie vooraf nodig. Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Museale relatiemiddag

Relatiemiddag bij museum het Schip op 1 november

November 2018 - Op 1 november hield Automatic Signal een relatiemiddag, speciaal voor de museale relaties. De locatie was het onlangs gerenoveerde Postkantoor van Museum Het Schip. Na een welkomstwoord van directeur Paul de Hont, hield security consultant Wijnand van Loon een presentatie over de kunst van het beveiligen onder het motto 'Maak van je museum geen fort'. Daarna hadden de gasten de gelegenheid om kennis te nemen van de nieuwste camera's van Bosch en Axis, het Genetecplatform, Guartnet, Sick lasers en Securiblox. Senior engineer Arjan van der Poel beantwoordde alle vragen en demonstreerde de werking van de nieuwe modellen. Tot slot was er een rondleiding door het museum en de tijdelijke tentoonstelling over Gaudi. De middag werd afgesloten met een drankje en Spaanse tapas. 

Lezing bij beurs Spot op de Werkomgeving

Lezing: Hoe beveilig je een gebouw zonder er een fort van te maken?

September 2018 - Wijnand van Loon, senior security consultant bij Automatic Signal, gaf op 13 september een lezing tijdens Spot op de Werkomgeving. Deze beurs met lezingenprogramma richtte zich op facilitair verantwoordelijken. Het doel was om hen in één dag bij te praten over de werkomgeving van morgen. Beveiliging hoort daar uiteraard ook bij. De lezing van Wijnand van Loon heeft als titel 'Hoe beveilig je een gebouw zonder er een fort van te maken?'
Wilt u een PDF van de presentatie ontvangen? Neem dan contact op via (0297) 230 121.

 

Introductie BadgeCheck op Platform Onderwijs & Facilitair

April 2018 - Tijdens de tweedaagse beurs Platform Onderwijs & Facilitair op 24 en 25 april in Nijkerk introduceerde Automatic Signal de BadgeCheck van Linked Solutions. De BadgeCheck is een mobiel device waarmee toegangspassen kunnen worden gecontroleerd. U weet meteen of degene van wie u de pas controleert inderdaad de juiste houder is, of de persoon op deze plek mag zijn en welke toegangsrechten hij of zij heeft. BadgeCheck is gekoppeld aan het toegangscontrolesysteem en geeft u realtime informatie. Meer weten over de BadgeCheck? Neem contact op en we beantwoorden uw vragen graag.

Masterclass 'Maak van uw museum (g)een fort' tijdens Museum Vakdagen

Masterclass 'Maak van uw museum (g)een fort'

April 2018 - Op de eerste dag van de Museum Vakdagen (18 en 19 april) hield senior security consultant Wijnand van Loon een masterclass over het beveiligen van musea, met als titel 'Maak van uw museum (g)een fort'. De actualiteit van het onderwerp werd bevestigd door het feit dat in het voorafgaande weekeinde in Frankrijk in Nantes een kunstroof had plaatsgevonden. De heer Van Loon lichtte diverse organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen toe en legde uit hoe de INCI/DETAR-methode (INCIdent - Detectie - Evaluatie - Transmissie - Alarmering - Respons) in elkaar steekt. Tijdens de lezing en ook na afloop daarvan op de stand, konden beursbezoekers vragen stellen en in gesprek gaan over technische beveiliging.  

Masterclass over beveiliging tijdens Museum Vakdagen

Registreer u voor gratis toegang tot de Museum Vakdagen 2018

April 2018 - Senior security consultant Wijnand van Loon geeft op woensdag 18 april om 10.30 uur een masterclass over beveiliging van musea. Deze masterclass vindt plaats tijdens de Museum Vakdagen op 18 en 19 april in het Evoluon in Eindhoven. Naast de masterclass en andere lezingen, is er ook een beurs waar u van alles vinden over het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten, exploiteren en uiteraard het beveiligen van musea.

Wilt u de masterclass bijwonen en de Museum Vakdagen bezoeken? Als u zich hier registreert, heeft u gratis toegang tot de Museum Vakdagen. 

Platform Onderwijs & Facilitair 2018

Bezoek ons in stand 03.112 op de beurs Platform Onderwijs & Facilitair 2018

April 2018 - Voor facilitair managers in de onderwijsbranche was op 24 en 25 april een boeiende beurs in De Loods in Nijkerk (bij Hart van Holland). Automatic Signal was te vinden in stand 03.112 en presenteerde daar geïntegreerde beveiligingsoplossingen, waaronder toegangscontrole, lockermanagement, inbraakdetectie en camerasystemen. 

Digitale snelweg langs de achterdeur

Maatr 2018 - Als u in gedachten voor uw woning staat, ziet u meestal wel waar de zwakke beveiligingsplekken zitten. Dat raampje naast de keukendeur. Of de balkondeuren op de eerste verdieping. Lastiger wordt het als het gaat om zwakke plekken in de digitale infrastructuur van uw huis. Lees in het eerder op LinkedIn verschenen artikel hoe u dat zo goed mogelijk kunt (laten) aanpakken. 

Lees meer

Waarborging privacy tijdens video-opnamen met bewakingscamera's

Waarborging van privacy tijdens video-opnamen met bewaklingscamera's

Februari 2018 - Wie gebruikmaakt van bewakingscamera's, heeft te maken met de bescherming van privacy van de personen die worden gefilmd. Kiwi Analytics heeft een plug-in die personen 'blurt' terwijl acties en bewegingen wel zichtbaar blijven. Het type en het aantal pixels kan naar wens worden ingesteld.

Het originele beeld wordt versleuteld bewaard. Bekijken kan alleen door geautoriseerde personen die een aantal beveiligingsstappen doorlopen. Hoe de plug-in werkt, is te zien in onze showroom in Rijsenhout. 

Meer weten over privacy en videobewaking? Lees dit artikel.

Demo radardetector D2050

Demo radardetector D2050

Februari 2018 - Radardetector D2050 van Axis is een intelligente aanvulling op een camerabewakingssysteem. De detector is gevoelig voor beweging zonder vals alarm te geven bij elke windvlaag of schaduw. Gekoppelde camera’s of verlichting worden direct aangestuurd en op het videobeeld is duidelijk het spoor te volgen van hetgeen wordt gedetecteerd. De radar heeft een bereik tot 50 meter. Interesse om een live demonstratie te zien in onze showroom? Bel vrijblijvend voor een afspraak (0297) 230100 of neem via e-mail contact op.

Cameratoezicht? Let op deze regels!

Cameratoezicht? Let op deze regels!

November 2017 - Waar moet u op letten als uw organisatie camera's wil inzetten om toezicht te houden? Want dat kan niet zomaar. Cameratoezicht is aan een aantal voorwaarden gebonden. Zo moet het cameratoezicht vooraf worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, behalve als het wordt gebruikt voor de beveiliging van personen, gebouwen, terreinen, zaken en productieprocessen én de camera’s duidelijk zichtbaar zijn.

Lees meer

Hoe bereikt u ons?

Adres
Boeierstraat 3
1435 LK RIJSENHOUT

Telefoon
+31 (0) 297 230 100

E-mailadres (Algemeen)
postbus@automaticsignal.nl