Twee factoren authenticatie

BIOMETRIE GECOMBINEERD MET KAARTLEZER

Steeds meer organisaties zoeken oplossingen om de toegang tot hun panden of bepaalde ruimten extra goed te beveiligen. Automatic Signal biedt daarvoor onder meer een oplossing met zogenaamde 'tweefactorenauthenticatie' in de vorm van de biometrische kaartlezer. (NB Tekst gaat door onder de video).
Bij ‘tweefactorenauthenticatie’ (two factor authentication) worden twee verschillende manieren gecombineerd om aan te tonen dat de juiste persoon toegang verkrijgt. Bijvoorbeeld een toegangspas in combinatie met een biometrisch gegeven.

De biometrische kaartlezer is een snelle, makkelijke, veilige en hygiënische manier om tweefactorenauthenticatie in het toegangscontrolesysteem te regelen.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de complexe en unieke kenmerken van de aderpatronen in de handpalmen van personen. De scanner maakt daarbij gebruik van infraroodenergie waardoor het aderpatroon voor de ingebouwde camera zichtbaar is en herkend kan worden. De pashouder houdt eerst zijn pas voor de lezer en daarna de handpalm voor een zogenaamde handpalmscanner. Optische en akoestische signalen zorgen ervoor dat de handpalm op de juiste manier voor de scanner wordt gehouden.

Het unieke aderpatroon van de handpalm wordt vergeleken met de opgeslagen gegevens in de toegangspas van de persoon. Bij een positieve match, wordt de deur vervolgens ontgrendeld op basis van ingestelde toegangsrechten voor de persoon. En dat alles binnen anderhalve seconde.

Omdat de handpalm de lezer niet raakt, is dit een zeer hygiënische manier van authenticatie.

PRIVACY BY DESIGN

De aderpatroonherkenner controleert of de aangeboden pas overeenkomt met het aderpatroon dat is opgeslagen op de kaart. Deze gegevens worden dus niet in een database opgeslagen. Daarmee voldoet de oplossing aan het ontwerpcriterium 'privacy by design' binnen de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het 'inleren' van het aderpatroon op een toegangspas, is simpel en snel te regelen.

GESCHIKT VOOR DIVERSE TOEGANGSCONTROLESYSTEMEN

De biometrische kaartlezer is te combineren met diverse toegangscontrolesystemen.

Meer weten over deze oplossing? Bel +31 (0)297 230 100 of stuur een e-mail naar postbus@automaticsignal.nl.
Werken bij